Skip to main content

Wanneer?

Datum: 29 maart 2019
Tijd: 19:30 - 22:00

Locatie

Dorpscentrum De Heidehoek
Jodenweg 2
8385 GP Vledderveen


 


Beschrijving

[columns] [col]

Vrijdag 29 maart om half 8 zélf een natuurlijke anti vlooien- en tekenband knopen. Voor honden én katten!
Onder begeleiding van Mascha Timmer in Dorpscentrum De Heidehoek te Vledderveen.

Kosten

€25,00 per persoon (betaling contant, voor aanvang van de workshop, het liefst gepast)
(inclusief: 1 halsband voor hond of kat, 1 armbandje of kattenbandje, 1 sleutelhanger, koffie/ thee met wat lekkers)

Dus je gaat naar huis met 3 leuke items!

Workshop natuurlijke anti teken- en vlooienband maken

Wat gaan we doen?

Zelf een natuurlijke anti vlooien- en tekenband knopen in de kleuren die je zelf mag uitkiezen. Mascha Timmer neemt alle kleuren van de regenboog mee, dus jouw kleur zal er zeker tussen zitten. We maken 1 halsband voor hond of kat, 1 armbandje of kattenbandje en 1 sleutelhanger. Koffie en thee met wat lekkers is inbegrepen. Wil je graag fris of een wijntje dan kan dat tegen het voordelige tarief dat geldt in ons dorpshuis.

Uitleg over de werking van de band

Naast dat het gewoon een heel erg leuk sieraad voor je hond, kat of jezelf is, werken de kralen in de band ook nog eens tegen teken en vlooien. Onderzoek heeft aangetoond  dat bij het bestrijden van teken en andere parasieten het heel belangrijk is dat uw huisdier een goede weerstand heeft. Honden en katten met een goede weerstand hebben over het algemeen minder last van teken en andere parasieten.

In de band verweren we kralen van EM-X keramiek. Hierin zijn effectieve micro-organismen meegebakken, en gebleken is dat die erg effectief zijn in het afweren van deze parasieten. De micro-organismen helpen mee de natuurlijke vochtbalans te ondersteunen, de weerstand te verhogen en het keramiek heeft door die micro-organismen een bepaalde resonantie gekregen.

De EM-X kralen zenden hele lage infraroodtrillingen uit. Deze zijn niet merkbaar voor mensen en andere zoogdieren maar teken en vlooien blijken er absoluut niet van te houden. Hierdoor zullen ze zich minder snel of helemaal niet meer vastbijten in het dier.

Uit verder onderzoek is gebleken dat sommige honden en katten evenwichtiger en rustiger worden door het dragen van de keramiek kralen. Ook zijn er eigenaren die opmerken dat de vacht van hun dier meer glanst en zachter wordt.

EM-X keramiek wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van aarde, planten, water, mensen en dieren te verhogen door de micro-organismen en de lage infraroodstraling die in de kralen zitten. Om deze werking actief te houden moet je band elke 2 weken schoonmaken onder de kraan en laten drogen aan de lucht, liefst in het zonnetje. Dus niet op de kachel.

Natuurlijk blijft het verstandig uw hond wel te checken op teken na iedere wandeling. Zoals ook met chemische producten het geval is werkt zo’n band niet voor ieder huisdier even goed en is het niet gegarandeerd dat de teken en vlooien wegblijven. Feit is wel dat het gewoon ook een heel erg leuk sieraad voor je huisdier is!

Kleuren

Het is mogelijk om per band een kleurencombinatie te maken van maximaal 3 kleuren, het basiskoord en de 2 geknoopte koorden. Voor de kattenbandjes kun je maximaal 2 kleuren kiezen. Het basiskoord is standaard zwart en  elastisch. De dikte van de koorden is voor de honden 4mm en voor de katten 2mm.

Meetinstructie

Zorg dat je vóór dat je naar de workshop komt de juiste maat van je huisdier gemeten hebt.
Nekomvang strak opmeten, kleine hond of kat + 2cm, grote hond + 3cm
Lukt het niet? Bel, mail of app mij even, ik help je graag.

Thuis ook aan de slag?

Mascha neemt voldoende koord, kralen en leuke bedeltjes mee om ook thuis tegen een voordelig tarief aan de slag te kunnen. Na de workshop krijg je nog een duidelijk uitleg mee zodat je niet in de knoop raakt met hoe het ook al weer ging. Zo kun je voor de overige huisdieren of voor de afwisseling thuis ook nog mooie banden knopen voor wie dat wil.

Feitjes

 • Geen bijwerkingen en volledig natuurlijk
 • Geschikt voor honden en poezen met overgevoeligheden en allergieën
 • De kralen hebben een jarenlange werking
 • Geschikt voor puppy’s en zogende teefjes
 • Hond kan gewoon zwemmen zonder dat de band zijn werking verliest
 • Niet geschikt als halsband, je kunt er geen lijn aan vast maken
 • Beschadigt de vacht niet van langharige honden
 • Na 2 weken continue dragen is de werking van de band volledig merkbaar
 • 2 Wekelijks afspoelen onder de kraan, drogen aan de lucht, liefst zonnetje
 • 100% originele EM-X keramiek kralen
 • Ze zijn gewoon LEUK!

Opgeven

Graag ontvang ik je opgave via de mail: info@hondenservicebraaf.nl
Opgave uiterlijk: dinsdag 26 maart

Doe je mee?

Workshop natuurlijke anti teken- en vlooienband maken 4


Geverifieerd door ExactMetrics
Geverifieerd door MonsterInsights