Hondenschool BRAAF!

Hondencursussen met plezier en positiviteit

Respect naar hond en mens dat staat bij ons voorop! Zoeken naar de juiste methode voor een fijne samenwerking tussen jou en jouw hond. Én alles met plezier en positiviteit. Graag informeert BRAAF! je over hondentaal en gedrag zodat er wederzijds begrip ontstaat. Hierdoor ga je sneller zien wat je hond nodig heeft en wat hij of zij je wil vertellen. Hoog risico honden, molossers, pitbulls en andere pittige types zijn van harte welkom bij BRAAF!

Kleine groepen, theorie belangrijk

BRAAF! werkt met kleine groepen zodat iedereen persoonlijk aandacht krijgt. Maximaal 6 honden per cursus. Theorie is een belangrijk onderdeel van de meeste cursussen. De theorielessen zijn zonder hond.

Privéles kan óók

Wil je liever privéles? Dat kan ook! Alleen of met het hele gezin.
De voordelen zijn dat je alle aandacht krijgt, training op maat en vaak ook tijd voor wat extra training.

Locatie, weer en kleding

De trainingen geven we buiten in het bos van Vledder of Frederiksoord. Soms in weer en wind! Pas uw kleding en schoeisel hierop aan. Is het weer echt te slecht, dan wordt er naar een alternatief gezocht of wordt de les verzet.

Vragen of leuke ideeën?

Hondenservice BRAAF! biedt voor elke hond – van pup tot ouwe rakker – wat leuks, leerzaams of fysiek en mentaal uitdagends. Heb je vragen of leuke ideeën?

Neem dan contact op met BRAAF! Silvia denkt graag met je mee!

Onze diverse trainingsmogelijkheden

Hieronder vind je een overzicht van alle cursussen bij Hondenschool BRAAF!

Nieuwsgierig? Klik dan op een van de diverse cursussen voor meer informatie.

We zien je graag bij Dé gezelligste hondenschool van de gemeente Westerveld!

Puppy BRAAF!

Groepsles / Privéles

Jouw pup leert in de eerste vier maanden razendsnel. Benut deze periode met een positieve benadering, dan leg je een goede basis voor zijn of haar verdere leven.

Meer over puppy BRAAF!Liever privé les? Lees meer

BRAAF! De Basis

Groepsles / Privéles
Hebben jij en jouw pup Puppy BRAAF! afgerond? Dan ga je aan de slag met gehoorzaamheidstraining.. Er komen nieuwe uitdagingen bij. Het draait vooral om plezier, samenwerking, vertrouwen en begrip voor elkaar.
Meer over BRAAF! De basisLiever privéles? Lees meer

BRAAF! Gehoorzaam

Groepsles
Heeft jouw hond de basis goed onder de knie? Dan gaan we tijdens BRAAF! Gehoorzaam dit verder uitwerken. Gehoorzaamheid, los van de lijn, samenwerking, plezier. Het doel: een nog leukere, lieve hond. Super BRAAF! Natuurlijk weer nieuwe uitdagingen maar ook spel om jullie band te versterken en het plezier te verhogen.
Meer over BRAAF! Gehoorzaam

BRAAF! Mantrailen

Privéles
De neus van de hond is in één woord fantastisch! Voor de hond is het heerlijk als hij met zijn neus aan de slag kan. Speuren zorgt ervoor dat de hond zijn koppie leeg kan maken van overtollige energie en stress, waardoor hij ontspannen en voldaan de dag door kan komen. Mantrailen is ook een prachtige manier om werklustige honden lekker aan het werk te zetten.
Meer over BRAAF! Mantrailen

BRAAF! Beheerst en Sociaal

Groepsles
Roedelwandeling met gedragstraining in het bos. Speciaal voor die honden die trekken aan de lijn of moeite hebben met beheersing naar andere honden of mensen. Deze cursus is ook ideaal voor baasjes die wat zelfverzekerder aan de wandel willen gaan of de band met hun hond willen versterken.
Meer over BRAAF! Beheerst & Sociaal

BRAAF! Therapiehond

Begeleiding / consult
Heb jij PTSS, ADHD, autisme, meervoudige persoonlijkheidsstoornis, eetstoornissen, down syndroom, angststoornissen, depressies of een andere aandoening? Een therapiehond of assistentiehond kan een uitkomst zijn. BRAAF! begeleidt jou en jouw hond om samen plezier en zelfstandigheid te vinden.
Meer over BRAAF! Therapiehond