BRAAF! Mantrailen

Privé cursus

Wil je graag een nog betere band met je hond krijgen? Dan is mantrailen een leuke bezigheid. Jouw hond gaat zijn neus gebruiken en dat vindt hij of zij heerlijk! De neus van de hond is in één woord fantastisch! Speuren zorgt​ ervoor dat de hond zijn koppie leeg kan maken van overtollige energie en stress, waardoor hij ontspannen en voldaan de dag door kan komen. Mantrailen is ook een prachtige manier om werklustige honden lekker aan het werk te zetten. Werken met de neus is noeste arbeid!

BRAAF! Mantrailen 2
De hond werkt samen met jou een menselijk spoor uit. Voor de training heeft iemand een bepaalde route gelopen en zich verstopt. De hond krijgt voordat hij of zij gaat speuren de geur van diegene die gevonden moet worden. Tijdens het speuren werkt de hond in een tuig aan de lange lijn het spoor uit. Jouw hond én jij worden zowel geestelijk als lichamelijk flink aan het werk gezet. Zorg voor gepaste kleding en schoeisel houdt rekening met het weer en de omgeving waar we speuren.
We werken met walkie talkies en in het begin maken we korte runs, omdat we succes willen. Van daaruit gaan we langzaam de afstand groter maken. We letten erop dat de hond het spoor nauwkeurig gaat volgen. We breiden op den duur uit door op de route ook items neer te leggen die de hond moet gaan verwijzen. Tijdens de lessen vertel ik je meer over de neus van de hond. Uiteindelijk gaan jullie vanaf een willekeurige startplaats zelfstandig opzoek naar de vermiste persoon. De walkie talkie en geur liggen klaar op een afgesproken locatie en dan is het aan jullie om de vermiste persoon weer op te sporen.

Lijkt het jullie leuk om deze cursus te volgen?

Meld je aan via het aanmeldingsformulier. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Wat heb je nodig:

  • Lange lijn, 10 meter
  • Goed passend tuig
  • Water voor de hond voor onderweg
  • Pas kleding aan op de omgeving en het weer
  • Heeft je hond een voedselallergie? Neem dan je eigen beloningssnack mee
BRAAF! Mantrailen 3

Verdere informatie BRAAF! Mantrailen

  • Voor alle honden! Jong of oud, werklustige honden, maar ook voor honden met te veel energie of stress is speuren een fijne bezigheid.
  • De cursus wordt gegeven op locatie (In overleg)
  • De kosten voor de cursus zijn: €280,00 -> 8 x praktijk 45 minuten