BRAAF! Psychosociale Therapiehond

Heb je een therapiehond? BRAAF! begeleidt jou en jouw hond om samen plezier en zelfstandigheid te vinden. Zoek je een therapiehond? Wij helpen je graag bij de aanschaf van de juiste hond.

BRAAF! adviseert welke hond het best bij je past, dit kan een (ras)pup zijn maar ook een hond uit het buitenland of een herplaatser. Op deze manier kun je met een kleiner budget een therapiehond aanschaffen.

BRAAF! Psychosociale Therapiehond 1
“Honden kunnen je stress verminderen, geven je een doel, zin in het leven en bieden je vertrouwen. Samen komen jullie er wel!”
Heb je PTSS, ADHD, autisme, meervoudige persoonlijkheidsstoornis, eetstoornissen, down syndroom, angststoornissen, depressies of een andere aandoening? Een therapiehond of assistentiehond kan een uitkomst zijn. Een hond heeft een positieve invloed op het sociale functioneren, maar een hond zorgt er ook voor dat je in beweging komt zowel fysiek als emotioneel.
Een hond zorgt voor dagritme, een invulling van de dag. De hond is ook een spiegel. Zeker op momenten van verdriet, angst, agressie, dissociatie en andere emoties kan een hond als katalysator werken. Je leert hoe de hond jouw emoties ervaart en wat je moet doen om dit om te buigen of zelfs voor te zijn. Door te zien hoe jouw hond reageert op jouw emoties krijgt je ook een beeld van hoe andere mensen jouw emoties ervaren.

Wil je graag meer te weten komen, even overleggen of een consult aanvragen?

Vul het contactformulier in, dan krijg je zo spoedig mogelijk een reactie.

Wat kan een psychosociale therapiehond, (hulphond of assistentiehond) betekenen voor jou:

 • De hond kan je helpen met het reguleren van prikkels, woede of angstaanvallen. Door de reactie van de hond op deze emoties kun je leren deze emoties te reguleren en op den duur ook tijdig aan zien komen en ombuigen. Je leert niet alleen je aan te passen door de reflectie van de hond maar je kunt dit ook gebruiken in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld in de omgang met mensen.
 • Een hond voelt emoties of aanvallen vaak al aankomen voordat de bom barst. Door te leren kijken naar de lichaamstaal van de hond is het mogelijk om tijdig in te grijpen en erger te voorkomen, waardoor je zelf sneller herstelt en anderen niet betrekt in je emoties.
 • Een hond zorgt er vaak ook voor dat je wat meer geduld kunt opbrengen in lastige situaties; je kunt de hond zelfs als excuus inzetten. Een vermindering van schrikreacties, immers de hond geeft wel aan als er echt wat is. Angst en depressies zit je samen uit, de hond is jouw steun.
 • Slapen met de hond kan zorgen voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. We kunnen de hond zelfs leren jou wakker te maken bij nachtmerries.
 • Samen met de hond actief deelnemen aan sociale activiteiten, naar buiten, school, boodschappen doen, met het openbaar vervoer, lekker op een terrasje zitten. De hond kan voor jou een veilige buffer creëren waardoor jij je veilig voelt en je het gevoel hebt weer grip te hebben op de situatie.
 • Een hond kan zorgen voor zelfredzaamheid en zelfverzekerd deelnemen aan de normaalste zaken van het leven. Het geeft je ritme en iemand om voor te zorgen en mee te praten.
 • Een maatje die er voor je is tijdens moeilijke momenten, je rustig maakt, troost en onvoorwaardelijk van je houdt.
 • Daarnaast heb je meer aanspraak met een hond, een groet, een zwaai of soms een praatje.
 • Kortom een betere kwaliteit van leven!

BRAAF! biedt verschillende mogelijkheden:

BRAAF! Intake eigen (therapie)hond

 • Consult (1.5 tot 2 uur)
 • Inventarisatie van wensen en bespreken haalbaarheid, is jouw hond geschikt.
 • Opstellen vervolg traject en trainingsplan.

Kosten: € 145
(exclusief reiskosten vergoeding €0.25 per gereden km vice versa)

BRAAF! Psychosociale Therapiehond

BRAAF! aankoop assistentie Therapiehond Pup of Volwassen hond

 • Intake aankoop assistentie therapiehond, consult (1.5 tot 2 uur)
 • Inventarisatie van de wensen, wat moet de hond kunnen, wil je een jonge hond of oudere en
  de voors en tegens hiervan, welk ras, type, karakter, kwaliteiten.
 • Bespreken haalbaarheid, wat kan de hond en wat zijn jouw mogelijkheden en onmogelijkheden.
 • Bespreken wat het betekent om een hond in huis te nemen en zelf te trainen.
 • Assistentie bij selecteren juiste fokker, stichting, opvang of asiel.
  (Meegaan naar de hond of pup om op te halen zit niet bij de prijs inbegrepen.)
 • Telefonisch contact gedurende het traject
 • Trainingsplan opstellen passend bij de hond en jou*

Kosten: € 145

*Kies je voor een pup of jonge hond dan volg je eerst de hondenschool lessen: Puppy BRAAF! Privé en BRAAF! De basis Privé. Tijdens deze lessen gaan we samen aan de slag met de normale training voor een jonge hond, hierbij houden we rekening met zijn uiteindelijke taak. Daarna starten we, als dat nog nodig is, training specifiek op de wensen die je nog hebt. Pakket op maat.

BRAAF! Losse vervolgconsulten

 • Thuis of op locatie
  (duur: 30 tot 45 minuten)

Kosten: € 45
(exclusief reiskosten vergoeding €0.25 per gereden km vice versa)